Benodigdheden
300 gram aardbeien, 300 gram rabarber, 200 gram roomboter, 250 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 4 eieren, 300 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram poedersuiker en 2 el citroensap.
bereiding
Verwarm de oven voor op 150 gr. Vet een springvorm in met boter. Maak de aardbeien schoon, halveer ze of snijd ze in vieren. Maak de rabarber schoon en snijd hem klein. Klop de boter, suiker en vanille suiker met een handmixer in 4-5 min. romig. Klop de eieren er één voor één doorheen. Voeg als laatste de zelfrijzend bakmeel toe en mix alle goed door elkaar heen. Verdeel het beslag in de springvorm en strijk het glad. Meng de aardbeien en rabarber met een beetje suiker door elkaar, en verdeel over het beslag. Laat hierbij de rand een stukje vrij. Bak de taart op het tweede rooster van onderen ca. 1 uur in de oven. Dek eventueel 10 – 15 min. voor het einde van de baktijd af met aluminiumfolie. Laat afkoelen en neem de taart uit de vorm. Roer de poedersuiker en het citroensap door elkaar. Verdeel het glazuur over de taart en laat drogen. Serveer de taart eens met een beetje crème fraîche.