Fruittuin Verbeek

Adopteer een appelboom

Een eigen appelboom, een boom waar je de groei en bloei van meemaakt. Van tere knop in de winter tot bloesem in de lente en diep groen in de zomer tot rijpe appel in het najaar. Een boom waar je de vruchten van plukt. Die vind je in de boomgaard van Fruittuin Verbeek.

 

De adoptiebomen zijn van het ras Santana of Pinova. De boomgaard is geopend als de boerderijwinkel ook geopend is. Je boom krijgt een eigen bordje met je naam of tekst die je zelf opgeeft. Zo kan je eigen boom altijd terug vinden. Ten alle tijden kan je lekker komen uitwaaien bij onze Fruittuin. Naast het bezoeken van je appelboom/boomgaard is er altijd wat te beleven bij Fruittuin Verbeek.

Smaakomschrijving van de Santana: Dit is een nieuw appel ras in onze boomgaard die compleet biologisch geteeld wordt. De Santana is een kruising tussen Priscilla & Elstar en is bij uitstek geschikt voor mensen met een lichte appelallergie. De appel is lekker stevig, knapperig vruchtvlees met een frisse aromatische smaak. De pluk start weersafhankelijk rond eind augustus/begin september.

Smaakomschrijving van de Pinova: De Pinova staat al enige tijd in onze boomgaard en wordt compleet biologisch geteeld. De Pinova is een zeer smaakvolle appel met een stevig tot hard bite. De smaak is zoet-zuur en heeft een zeer knapperig en sappig vruchtvlees. De appels hebben een groengele achtergrond met een rode tot oranje blos en hebben een goede hardheid en voldoende suikers. Daarnaast is de Pinova ook goed te bewaren in de koelkast. De pluk start weersafhankelijk rond eind augustus/begin september.

Wij zorgen goed voor de boom. In onze boomgaard werken we uitsluitend met biologische middelen. Wij werken nauw samen met de natuur, en werken we met heel veel liefde voor uw boom en de rest van onze boomgaard.

De hele oogst van de boom is voor jou. soms is dat meer dan tien kilo, een enkele keer minder dan acht. De natuur laat zich namelijk niet dwingen. Iedere appelboom kent zijn eigen oogsttijd. In het najaar laten wij je precies weten wanneer je de boom het beste kunt plukken.

De kosten voor een adoptie boom zijn € 32,50 per jaar. Wij brengen éénmalig € 7,- in rekening. Dit is voor het naambordje bij de boom en de overige administratie. Je kunt de boom per jaar opnieuw adopteren.

Wat kan je veder van ons verwachten? Wij houden doormiddel van een nieuwsbrief/e-mail je op de hoogte over de adoptie boom. Je ontvangt minimaal 4 updates in het adoptiejaar. je ontvangt namelijk een bericht als de boom gesnoeid is, als de boom in bloei staat, als de appels beginnen te groeien & natuurlijk de uitnodiging om de boom komen leeg te plukken! Mochten we een heftig jaar aangaande de oogst hebben kan het zo zijn dat je een extra update krijgt. De updates van de boom vertellen je alles over het telen van appels en leren je dat een appel niet zo maar van zelf aan de boom groeien  ;-)

 

Geef een appelboom cadeau. Het is een origineel, duurzaam en symbolisch cadeau. Een boom staat voor de cyclus van het leven. Voor groei en bloei. Voor verbinding tussen hemel en aarde. Of het nu een huwelijksboom, jubileumboom, geboorteboom of herdenkingsboom wordt. Een appelboom cadeau geven zorgt voor mooie momenten en herinneringen. Vul het aanmeldformulier in en stuur deze terug naar: nienke@fruittuinverbeek.nl en we maken de adoptie gereed. Je ontvangt dan per e-mail een mooi adoptiecertificaat welke je kan overhandigen als je de boom cadeau geeft!

Een appelboom als relatiegeschenk. Een appelboom en diens vruchten als relatiegeschenk. Voor zakenpartners en opdrachtgevers of als cadeau voor uw collega’s. Het is een origineel, duurzaam en symbolisch geschenk. Een appelboom staat namelijk voor groei en bloei. Dat is precies wat u uw relaties en uw team toewenst.

Duurzaam en verantwoord. In de boomgaard van Fruittuin Verbeek wordt op een Natuurlijk Dynamische manier geteeld. In onze boomgaard werken we uitsluitend met biologische middelen. Wij werken nauw samen met de natuur. Met koolmezen en zweefvliegen bijvoorbeeld, die de bomen vrijhouden van rupsen en bladluizen. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, het zorgt ook voor meer biodiversiteit. Daarom is het adopteren van een appelboom zo’n verantwoorde keuze.

Op dit moment kunnen er geen Santana bomen geadopteerd worden omdat alle beschikbare bomen hiervoor al geadopteerd zijn, daarnaast hanteren wij geen wachtlijst. 

Wel zijn er nog ruim voldoende Pinova bomen te adopteren. aanmeldformulier Pinova Adoptie boom

Houdt er rekening mee dat het tot 5 werkdagen kan duren voordat het aanmeldformulier verwerkt is, en u per mail het adoptiecertificaat ontvangt. 

Mobiele versie afsluiten