Fruittuin Verbeek

Stamppot zuurkool

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

Bereiding:

Kook de aardappelen in een ruime pan met water en zout in 20-25 min. gaar. Kook de zuurkool in de kleinere pan met aanhangend vocht en 100 ml water in 15-20 min. gaar. Smelt de boter in een steelpan en bak hierin de spekblokjes uit. Giet de aardappelen af. Schenk de melk bij de aardappels en breng alles aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de rest van de boter toe en stamp alles tot een smeuïge puree. Giet de zuurkool af en schep de kool samen met de spekblokjes door de puree. Zet de pan terug op het vuur en laat de stamppot nog even goed warm worden. Roer met de spatel goed over de bodem, anders brand de stamppot aan. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer de zuurkool stamppot met een rookworst.

Mobiele versie afsluiten