Ingrediënten:
- 2 kilo asperges
- 20 gram zout
- gekookte eieren
- dun gesneden beenham
- krieltjes
- eventueel home made hollandaise saus
Bereidingswijze:
Dit recept is gebaseerd op 4 personen. Zet de asperges in ijskoud water en laat ze vol water zuigen, hierdoor schillen ze makkelijker. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af. Deze onderkanten zijn vaak wat uitgedroogd en hebben een houterige smaak. Zet de asperges op in een grote pan ruim onder water met het zout. Breng de asperges aan de kook, als het water kookt vuur laag draaien en na 5 tot 8 min. het vuur uitdraaien en laat de asperges in de pan nog ongeveer 20 min. nagaren in het hete water. Haal de asperges eruit met een schuimspaan of met twee vorken voorzichtig uit het kookvocht en laat ze even nalekken. Leg ze vervolgens netjes naast elkaar op een schaal en dien ze op. Naar eigen smaak met een lekker sausje, geprakte eieren, fijn gesneden beenham en nieuwe oogst krieltjes serveren.