Ingrediënten:
- 75 gram bitterkoekjes
- 2 eetlepels jam naar keuze
- 2 stevige appels, bijvoorbeeld Da Costa of Veluws appelje
- 2 eetlepels créme fraîche
- 20 gram gesmolten boter
- 1/2 liter roomijs
- slagroom
bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 17 graden. Hak de bitterkoekjes fijn en houd er 4 apart. Roer het haksel met de jam en creme fraiche goed door elkaar. Schil de appels, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit. Verdeel het mengsel over de halve appels en zet ze in een ingevette ovenschaal. Bestrijk de appel met de gesmolten boter. Zet de ovenschaal met de appels in de oven voor ongeveer 30 min. Leg op elk bordje een appel met een bolletje ijs, garneer met een toef slagroom en een bitterkoekje. U kunt als variatie tip ook nog geschaafde amandel toe voegen, om het gerecht nog mooier aan te kleden.