Basis recept voor home made tomatensaus.
Ingrediënten:
- 1 fles passata di pomodoro
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
- 1 winterwortel of 4 wortels (van de bospeen), in blokjes gesneden
- 1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
- zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Bereiding:
Verhit in een pan met dikke bodem de olijfolie en fruit hierin de ui, bleekselderij en wortel glazig. Laat de groenten niet bruin worden, maar laat het echt zachtjes gaar smoren. Pers de knoflook boven de groenten uit en fruit dit kort mee. Voeg de fles passata toe en laat dit samen zachtjes pruttelen voeg peper en zout naar smaak toe. De saus smaakt heerlijk bij pasta’s of als basis voor uw lasagne. U kunt naar eigen fantasie natuurlijk nog ingrediënten toe voegen die u lekker vind. Bijvoorbeeld: basilicumblaadjes, oregano of uitgebakken spekjes.